Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

10 kérés

2007.10.04. 01:04 zoli7

A kutyák 10 kérése.


1) Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek, vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel!

2) Ne szidj és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid - de nekem csak Te vagy...

3) Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem.

4) Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet - mégsem tennék ilyet soha.

5) Kérlek, néha beszélj hozzám. Ha szavaidat nem is mindig értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.

6) Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem. Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak - ez jót tesz neked is.

7) Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek, ha tőled kapom - s igyekszem megszolgálni érte.

8) Te vagy az én gazdám - és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszerís arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak vagy bohóckodjak nekik, s ne alázz meg előttük.

9) Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim.
Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid.

10) Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg vagy öreg leszek - hiszen Te is öreg leszel egyszer...
-
Természetesen várjuk minden kedves olvasónk véleményét, kritikáját a blogkezdeményezéssel vagy írásainkkal kapcsolatban is.

5 komment

Címkék: kutyák

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr89185309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcs Tímea 2007.10.07. 15:06:27

Van 2 tacsi kiskutyám, de már ahoz elég nagyok, hogy megugassák az idegeneket. Nem szeretném, hogy harapósak legyenek, de jó lenne, ha jeleznének amikor kell. Ha a gyermekeim kint játszanak kishijján átszakítják a boxot, annyira haragszanak rájuk. Pedig 1x szem bántották öket. Mit tegyek? Van erre megoldás? Ha igen kérem e-mailben válaszoljanak...
Timy

Nasia · http://nasiahero.blogspot.com 2007.10.07. 19:44:32

Nekem nagyon tetszik ez a 10es lista:)

zoli7 2007.10.07. 20:59:35

Kedves Timy,

A leírtak alapján ugy gondolom hogy kutyáid heves rakciója gyermekeid irányában a félelemből ered. Valószínűleg ugy érzik hogy veszélyt jelenthetnek csemetéid rájuk nézve/gyakran összezavarja a fiatal kutyusokat a hevesség,zajosság és a gyermekek szeleburdi viselkedése/.Az állatok szintugy mint az emberek félelem hatására két módon reagálhatnak:Meghunyászkodnak,vagy felveszik a harcot.Mivel a tacsik jelentős része vérmérsékletűket tekintve is bátor,határozott típusú ebek, nem meglepő hogy teljes elszántsággal védelmezik territóriumukat.
A megoldás kulcsa, hogy tudatosítod kutyáidban, gyermekeid nem ellenségek.
Mikor látod hogy a gyerekek láttán a kutyák agresszívan viselkednek,erélyesen utasítsd rendre őket.Amint értenek a szóból és lecsendesednek,hívd magad mellé a gyerekeket hogy ők jutalmazzák meg a kutyákat kedvenc csemegéjükkel. Lehetséges hogy elsőre nem fog sikerülni s valamelyik eb ismét támadásba lendül/ilyenkor jöjjön ismét a rendreutasítás/ de kis idő mulva rá fognak jönni arra, hogy a gyerek nemhogy nem ellenség,de a legjobb barát ,hisz ő az aki az imádott falatokhoz juttatja őket.
Remélem a módszer bevállik.Sok sikert.
Zoli

Emíilia 2007.12.10. 21:01:23

Nagyon tetszik, amit írtatok, sőt annyira, hogy még sírtam is rajta.Nem tudom ki mennyire értette meg de ez nagyon igaz, ami ide le van írva!!!!!!!Sok sikert kivánok!!

Sandan 2008.10.22. 22:12:47

A 10-es lista engem is könnyre fakasztott, főleg a 10. "kérés". Imádom a kutyákat, természetesen főleg az enyémet.
Az oldal nagyon tetszik, csak így tovább!
<
süti beállítások módosítása