Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Ősz

2007.11.01. 04:17 zoli7

őszi séták


Ebben az évszakban  fönnáll a toklász, kullancs, rovarcsípés veszélye. Ezért a séta utáni gondos és alapos átvizsgálás ilyenkor is nagyon fontos.

toklász
Veszélyt jelenthet négylábú barátunk szempontjából az útszéleken, árokparton, kertvárosi gazos területeken egyre terjedő egérárpa (vadrozs) toklásza is. Ez az apró, de kellemetlen növényi rész könnyen a kutya szőrzetébe kerül, és a bőrbe, a bőr alá, a hallójáratokba, a szemzugba jutva komoly problémákat okozhat. Ez ellen kutyánk különös gonddal történő átvizsgálásával (talppárnák, hónalj, combok köze, fül) védekezhetünk, illetve azzal, ha a lábujjszőröket rendszeresen rövidre nyírjuk. Ha a toklász a fülbe került, azt kutyánk először heves fülrázással jelzi. Azonnal vigyük a kutyát állatorvoshoz, mert aznap még viszonylag könnyen eltávolítható! Kis idő elteltével azonban a hallójáratban rekedt toklász nagyon fájdalmas külső hallójárat gyulladást okoz, és csak altatásban távolítható el. Az ujjközök bőre alá befurakodott toklász szintén fájdalmas, gyulladásos folyamatokat indít el, erre a sántítás figyelmeztethet bennünket. Eltávolítása csak kisebb műtéttel, gyakran csak nyugtatás, vagy altatás mellett lehetséges. 

tisztogatás, fürdetés
Lakásban tartott kutyáknál a saras idő beköszöntével szükségessé válik minden séta után a tappancsok gondos lemosása, majd az ujjközök szárazra törlése. Kistestű kutyák esetében a has alját is meg kell tisztogatnunk. Ilymódon nemcsak kutyánk tisztán és egészségesen tartásáról gondoskodunk, hanem otthonunk tisztaságát is megóvjuk, útját álljuk számos kórokozó behurcolásának. Ez kiváltképpen fontos, ha kisgyermek is él az állat környezetében. Ami a fürdetést illeti, szabály, hogy minél ritkábban és csak a megfelelő, kutyák számára készült szerek alkalmazásával végezzük. Minden egyes vegyszeres beavatkozás felborítja a bőr természetes védelmi rendszerét. Így a szakszerűtlenül, túl gyakran végzett fürdetéssel mi magunk készítjük elő a talajt a következményként jelentkező bőrbetegségek számára.

ízületi panaszok
Idősödő kutyák ízületei gyakran érzékenyen reagálnak az időjárás változásaira, a hideg beköszöntére. Ízületi fájdalmakra figyelmeztető jel lehet a kutya kedvetlensége, lassú, óvatos mozgása, aktivitásának csökkenése. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kutyaséta

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr42214915

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: prueba esto 2018.02.27. 03:25:39

basic structure of the skin review sheet 7 - 10mg ir adderall drug test

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
<
süti beállítások módosítása