Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Tél

2007.11.01. 04:18 zoli7

TÉL


Ha olyan területen vagyunk kénytelenek sétálni kedvencünkkel, ahol rendszeresen sózzák a járdát és az utakat, védjük meg talppárnáit a só okozta kimaródástól! Erre a célra rendszeresíthetünk akár egy kutya cipőcskét is.  Sokat segít már az is, ha séta előtt alaposan bekenjük kutyánk talpát valamilyen víztaszító krémmel. Hazatérve gondosan mossuk le a sózott latyakot kutyánk mancsairól!

hó, hideg napok
Ha négylábú barátunk előszeretettel kóstolgatja a havat, az a fagylaltevés következményeivel megegyező problémákat okozhat az arra érzékeny állatokban. Hógolyódobálással lehetőleg ne provokáljuk az ilyen kutyákat!
Hideg esős, vagy havas időben a rövidszőrű, kistestű egyedekre adhatunk kabátot, csak arra ügyeljünk, hogy ha a ruha átnedvesedett, akkor többet árt, mint amennyit használ. Ilyenkor cseréljük, vagy inkább vegyük le!

ünnepek
Az év végi ünnepek jelentik a legnagyobb megterhelést házi barátaink gyomra számára. Édességet csak mértékkel adjunk nekik! Az év többi napján csonthoz nem szokott kutyáknak Karácsonykor se adjunk csontot! Kilószám etetett kocsonyacsont viszont még a csonthoz szokott kutyák esetében is bélrendszeri panaszokat okozhat. A skála széles, és a bélsárrekedés különböző fokozataitól egészen a bélelzáródásig terjed, mely állatorvosi beavatkozás nélkül kedvencünk pusztulását is okozhatja. A gazdák gyakran túlzásokba esnek ünnepek alkalmával. Kutyáinkat viszont ne kényszerítsük „ünneplésre”!
A petárdarobbantásnak Szilveszter az ideje. Országszerte több ezer  kutya menekül el félelmében otthonából s válik kóbor ebbé a petárdázás és a házi tűzijátékok miatt. Hogy megvédjük ezektől a hatásoktól az állatot, ne engedjük, még a legbátrabb házőrzőt sem, az utcafront közelébe Szilveszter tájékán!

1 komment

Címkék: kutyaséta

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr81214916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2009.12.12. 06:32:06

Bonniera nem kell kabát, kerti kutya.
Viszont figyelni kell arra, hogy vizesen ne maradjon kint, ilyenkor törölgetni szoktuk

www.demonbonnie.hu/GaleriaMagyar.html
<
süti beállítások módosítása