Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Miért is jó a kutyaruha ?

2007.11.10. 21:50 zoli7

 Egészségügyi célokból, hideg, eső és hó ellen mi magunk is felöltözünk. Ne feledkezünk meg kis kedvencünk felöltöztetéséről sem. Meg tudjuk így óvni Őt is az időjárás viszontagságaitól. A rövid szörzetű kutyák fáznak a hidegben és a hóban és, ha átnedvesedik a bundájuk, akár tűdőgyulladást is kaphatnak. A kis testű kutyáknál a has szőrzete sokkal gyérebb, mint a háté, ezért nekik már kevés hó is nagy megpróbáltatást jelent, mert ez a kis hasi szőr nem védi meg őket a megfázástól. Az alacsony testű kutyusok érzékenyebbek a hidegre, esőre és idősödő korban a nagyobb testű kutyákra is jobban kell figyelni. Főleg ha kis barátunkat családtagként kezelve, a jó meleg otthonban tartva, naponta többször visszük ki sétálni. Nagyon fontos megemlíteni azokat az eseteket, amikor kis kedvencünk szőrét műtét miatt le kell vágnunk. Kutyaruha alkalmazásával az érzékeny területet meg tudjuk óvni egy esetleges elfertőződéstől, és egyúttal kutyusunkat is egy esetleges megfázástól. A kutyaruha védelme mellett fontos megemlíteni a kutyacipő előnyeit is. Hiszen a kutyusok imádják a havat, önfeledten játszanak, futkosnak, mikor esik a hó. Sajnos a közterületen sétáltatott kutyusok lábain, télen, sokszor sebek jelennek meg a sózások miatt. Ha kis barátunkat, a téli hidegtől, esőtől és az utcai sózástól ilyen módon meg tudjuk védeni, akkor mondhatjuk, hogy jó állattartók vagyunk, mert megakadályoztuk kutyusunk sérüléseinek kialikulását.

Praktikus megoldás is a kutyaruha. Hiszen gondoljunk csak bele, hányszor járta össze sáros lábbal kis kedvencünk a drága szőnyegünket. Mennyi ideig tart a szőrzet megszárítása, főleg hosszú szőrű kutyusoknál, de a rövid szőrzetűeknél is, mert nekik még sűrűbb a bundájuk. Mindenki tudja, aki kutyát tart, hogy mennyit kell takarítani egy-egy sétáltatás után. Hiszen a kutyák imádnak hemperegni a hóban, esőben, sárban. Szívtelennek tűnhetünk, ha megfosztanánk kis kedvencünket ezektől az örömöktől. Természetesen erre is van megoldás, a vízhatlan anyagból készült kapucnis esőkabátjainkban a kutyusok önfeledten játszhatnak kint a szabadban akár esőben és hóesésben is, anélkül, hogy tetőtől talpig koszosak és vizesek lennének. Magunkat pedig megkíméljük a hosszú ideig tartó mancs és szőrzet lemosásától vagy a séta utáni komplett fürdetéstől.

forrás:donnapuppies

Szólj hozzá!

Címkék: kutyaruha

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr91224770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
<
süti beállítások módosítása