Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Kutya-macska barátság.

2007.11.22. 11:41 zoli7

kutya-macska barátság.

A kutya és a macska nem örök ellenségek, hanem olyan félreértés áldozatai, amely viszonyukat mindjárt az elején megpecsételi. Mert mit tesz a barátságos, jól nevelt kutya, ha idegennel találkozik? Fülét hegyezi, kitátott szájából kilóg a nyelve és kivillannak a fogai, csóválja a farkát és felemeli egyik mellsõ lábát. Ez a kutyánál a barátságos üdvözlés jele. A macskánál azonban a legvadabb fenyegetések közé tartozik. Ezért nem csoda, ha a macska a kutyára veti magát, és véresre karmolja a pofáját. Ezek után persze a félreértés tisztázására már nem szokott sor kerülni...

A kölyökmacska azonban a gazda irányítása mellett hamar megtanulja, hogy ne vegye komolyan a kutya „agresszív” magatartását, és elnézze neki ezt a barátkozási módot. Ennek is megvan azonban a maga veszélye, mert nem fog félni a kutyáktól, pedig az nem ártana, hiszen sajnos, nem minden kutyatulajdonos neveli kutyáját macskabarátságra.

 

  Két különböző faj, amelyek jól és rosszul is megférhetnek egymással. Ha a macska volt az első a háznál, akkor a korábban jövők magabiztosságával és elsődleges szerepével a zsákjában fogadja a frissen jövőt. A rangsorban a kutya mindenképpen a macska mögé kerül. Ez akkor sem fog változni, ha az eb ötször-hatszor nagyobb lesz, mint a cirmos. Előfordulhatnak rangsorvillongások, a macska akár még meg is karmolhatja az eb orrát.
Ha a kutya volt az első, a kis jövevénynek meg kell harcolnia a helyéért.
Ha egyidősek a kölykök, a közös szocializáció megkönnyíti az életet. Az együtt felnövő kicsik jó pajtások, és nem érzékelik a fajkülönbségeket. Ezekből a helyzetekből születnek azok a fotók, melyeken a cica a kutya fején, hátán, és egyéb testrészén napfürdőzik.
Ha a kutya már felnőtt, jobban félti a már megharcolt, és hosszabb ideje élvezett helyét a családban. Előfordulhat, hogy agresszíven reagál az új háziállatra. Ilyenkor igyekezzünk odafigyelni rájuk. Csak akkor lépjünk közbe, ha a testi fenyítés eldurvul, de ne nyúljunk az állatokhoz, inkább hanggal és szóval válasszuk szét őket.

1 komment

Címkék: kutya macska

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr14238004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

<
süti beállítások módosítása