Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Érzékeny kutya

2007.10.12. 16:15 zoli7

Külömbözö temperamentumok

Sokkal eredményesebb "tanára" lehetsz kutyádnak,ha ismered kutyád temperamentumának főbb jellemzöit,és ezekhez mérten kezeled.Milyen a kutyád temperamentuma?

érzékenyen reagáló vagy túl érzékeny

Ha egy túl érzékeny kutyát valamilyen inger ér,akkor elkezdhet körbe-körbeugrálni,harapdálhatja a pórázt,fel-alá nyargalhat,megragadhatja a ruhádat vagy a kezedet.Az ember csalodottságában vagy fájdalmában általában az alábbi módokon reagál:megrántja a pórázt,rákiabál vagy rácsap a kutyára,illetve odébb taszitja.Ez a durva viselkedés csak még hevesebb reakciót vált ki a kutyából.

mit tehetsz?

Amikor csak lehetséges hagyd,hogy a környezeti ingerek alakitsák vagy szabályozzák kutyád viselkedését.Neked az ö szemében jutalmazó, bátoritó "falkavezérnek" kell lenned.Viselkedj nyugodtan,mert minnél nyugodtabb vagy annál nyugodtabb lesz a kutya is.Teremts sok lehetöséget arra,hogy kutyádnak sikerélményei legyenek,és igyekezz minimalizálni azoknak a helyzeteknek a számát amelyekben kudarc érheti.Ezek a kutyák bámulatba ejtöen jó munkakutyák lehetnek,ha rájössz,hogyan segithetsz nekik veleszületett intelligenciájuk felszinre hozásában.

folyt.köv

Szólj hozzá!

Címkék: érzékenykutya

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr60193571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
<
süti beállítások módosítása