Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Vakmerő

2007.10.13. 03:33 zoli7

Külömbözö temperamentumok

Sokkal eredményesebb "tanára" lehetsz kutyádnak,ha ismered kutyád temperamentumának főbb jellemzöit,és ezekhez mérten kezeled.Milyen a kutyád temperamentuma?

vakmerő

A bátor kutya kihúz téged az ajtón,mindenkit úgy üdvözöl,mintha egy rég nem látott barát lenne,kevéssé fél más kutyáktól,és általában szereti mindenkinek tudtára adni,hogy megérkezett.Mottója az lehetne:"Még nem találkoztunk,de biztos vagyok abban,hogy szeretni fogsz!"A dolgok nem rémitik meg különösképpen,ha mégis,hamar túlteszi magát rajtuk. A póráz túlsó végén éli az életét,és mindig újabb kalandokba ráncigálja gazdáját.

mit tehetsz?

Ez a temperamentum könnyű,de kihivást is rejt magában.Könnyű azért,mert a városi élet nem igazán "stresszeli".Jól birja a nagyvárosi forgatagot.Nem okoz gondot neki,ha valami kisebb változás történik a megszokott napi programban,és jól megvan az idegenekkel,akár emberről,akár kutyáról van szó.Ugyanakkor kihivást is jelenthet,mivel ha hagyod,teljesen átveszi a vezető szerepet.Lehet,hogy elszalad tőled,hogy új,ismeretlen dolgokat fedezzen fel.Következetes irányitásra van szüksége.Minden alkalommal használd a parancsszavakat,különösen akkor,amikor a legkevésbé számit rá,és állj készen,hogy  rögtön megjutalmazd,ha szót fogad.

folyt.köv.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr41194938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2009.12.12. 06:13:02

Az én kutyám nem vakmerő, az egyszer biztos, de itt elolvashatod blogját:

www.demonbonnie.hu/BlogMagyar.php
<
süti beállítások módosítása