Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Tanítsunk meg trükköket kutyánknak (forgás)

2007.10.23. 20:11 zoli7

Tanítsunk meg trükköket kutyánknak

Egy egészséges, kiegyensúlyozott kutya élvezi, ha meg akarunk tanítani neki valamit. Csak ügyesen kell csinálni: kizárólag a jutalmazásra és a dicséretre alapozzuk oktató munkánkat. A kutyakiképzők olyan könnyűnek mutatják az ilyesmit, nemde? Ez csak azért van, mert tényleg nem nehéz az okítás. Egy kis türelem kell hozzá, no meg a  leírt módszerek.

 

Forgás oldalirányban
Egy nagyon jópofa trükk a forgás, amiből érdekes játékot kerekíthetünk. Guggolj le a földre és szólj a kutyádnak, hogy feküdjön le! A lefekvés után gyengéden vedd rá, hogy az oldalára dőljön. A legegyszerűbb módszer, ha jutalomfalatokkal bíztatod. A kedvenc falatkáját tartsd közvetlenül az orra elé és kezeddel írj le egy kört a levegőben arra, amerre szeretnéd, hogy forduljon. Ezzel egyidőben mondd neki, hogy "forogj", és a kutyád forogva követni fogja a finom falatot. A sikeres forgás után rögtön add neki oda a jutalmat és dicsérd meg! Eltarthat egy ideig, amíg jól vezeted a jutalomfalatot. Először mindig emeld fel, aztán a kutya háta felé húzd a "mézes madzagot"! Így csak a forgás után fogja tudni a kezedből elmajszolni a eledelt. Gyakorold vele a mutatványt naponta többször. Egy hét múlva érzékelni fogod, hogy kutyád már a jutalomfalat nélkül is megcsinálja a feladatot, elegendő lesz csak a jókora dicséret.

1 komment

Címkék: forgás

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr73205232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

<
süti beállítások módosítása