Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Tanítsunk meg trükköket kutyánknak(kapd el)

2007.10.23. 20:14 zoli7

Tanítsunk meg trükköket kutyánknak

Egy egészséges, kiegyensúlyozott kutya élvezi, ha meg akarunk tanítani neki valamit. Csak ügyesen kell csinálni: kizárólag a jutalmazásra és a dicséretre alapozzuk oktató munkánkat. A kutyakiképzők olyan könnyűnek mutatják az ilyesmit, nemde? Ez csak azért van, mert tényleg nem nehéz az okítás. Egy kis türelem kell hozzá, no meg a  leírt módszerek.

 

"Kapd el!"
A kutyádnak remek szórakozás lehet, ha arra kéred, hogy fogja meg kedvenc játékát, a labdát, esetleg valamilyen jutalomfalatot. Ezt a gyakorlatot célszerű etetés előtt végezni, ugyanis üres pocakkal őkelme jobban fog figyelni rád. Állj néhány lépésnyire a kutyád elé! Dobj neki egy pár falatot úgy, hogy a röppályája a látókörében legyen. Mutasd meg kedvencednek, hogy mi van a kezedben és már dobhatod is felé a finomságot, közben mondd neki, hogy "kapd el"! Ügyesen dobj, mert nem várhatod el tőle, hogy a füle mellett elsüvítő ételdarabkát próbálja meg elkapni! Ha nem kapja el, akkor te légy a gyorsabb és szedd össze az eledelt, így ő is meg fogja érteni, hogy fürgén és jól kell csinálni ezt a mutatványt, különben tiéd a falat. Rá fog jönni, hogy minél több falatot kap el, annál többet eszik, tehát annál jobban jár. Amennyire lehet könnyítsd meg számára a falat elkapását. Egy idő után elkezdheted növelni a kettőtök közt lévő távolságot, sőt áttérhettek a jutalomfalatról mondjuk a kedvenc játékára. Kis türelemmel és dicsérettel el fogod érni, hogy a kutyád imádja ezt az új játékot. A kutyád nemsokára minden trükköt meg fog tanulni, különösen etetés előtt.

1 komment

Címkék: trükkök

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr93205235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

<
süti beállítások módosítása