Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Konzerv vagy szárazeledellel etessem kutyámat?

2007.11.09. 02:15 zoli7

Két okból is nehéz összehasonlítani egy konzerv vagy szárazeledelt. Az egyik a víztartalom, amitõl úgy tûnik, mintha más tápanyagokból kevesebb lenne benne. Ez nem így van, hiszen kutyád valójában több eledelt eszik. A másik különbség az eledel energiadússága. A száraz eledelek jobban koncentráltnak, több tápanyagot tartalmaznak - és ugyancsak nagyon jót tesznek a kutya fogazatának. Mind a száraz, mind a konzerv eledel megfelel a kutya tápanyagigényének és az étrendjét is változatosabbá teszi. Ne felejtsd el ugyanakkor, hogy ha szárazeledellel eteted, akkor kisebb adagokat adj, mint konzervbõl. Amikor kutyádat eteted, mindig biztosítsd, hogy legyen friss, tiszta ivóvíze kedvencednek.

Áttérés szárazeledelre konzerv kutyaeledelek után
A konzerv állateledelek a szárazakhoz képest általában több olajat és kevesebb szénhidrátot tartalmaznak. Ez egy olyan jelentõs különbség, ami miatt fokozatos, legalább 5 napig, de akár 1 hétig is eltartó váltást ajánlunk. Tedd ezt úgy, hogy fokozatosan helyettesítse a régi étel egy kis részét az újjal, mindaddig, amíg az 5. napon a kutya a teljes új ételt megeszi. Valószínûleg, feltûnik majd , hogy kutyád többet iszik majd, amikor száraz eledellel eteted. Ez természetes, mert kedvence kevesebb nedvességhez jut eledelébõl és ezt kompenzálandó, többet kell innia.

Áttérés szárazeledelrõl konzervre
Ahogy már fentebb is említettük, a konzerv és a szárazeledel gyakran egészen különbözõ. Azt javasoljuk, hogy legalább egy hetet szánj rá a váltásra, ugyanúgy fokozatosan, mint fentebb. Két dolgot érdemes megfontolni:

  • Egy adag konzerv eledel többnek látszik, mint amihez hozzászokhatott, hogy szárazból korábban adnia kellett.
  • Esetleg felfigyelhetsz arra, hogy kutyád kevesebbet iszik, mint amikor konzerv eledellel etetted - azért ugyanúgy adj neki bõségesen friss ivóvizet.

Szólj hozzá!

Címkék: konzerv kutyaeledel kutyatáp száraztáp

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr87223096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
<
süti beállítások módosítása