Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Kutyahidegben

2007.11.10. 21:39 zoli7

 

Zimankó esetén :

Eljött a tél, a hideg időszak, mit kell tennünk, hogy kedvenceink a lehető legnagyobb kényelemben éljenek ilyenkor is?
A kutyák normális esetben gyakorlatilag hidegtűrők. A bundájuk vastag, télen még sűrűbbé válik, bőrük alatt pedig tartalékolnak olyan zsírszövetet, mely nagy hidegben is megvédi őket. Még azok a kutyák is, melyek napközben gyakran vannak bent a lakásban, kényelmesen alszanak kint éjszaka. Előfordul azonban, hogy a kizárólag a fűtött lakásban tartott kutyák elpusztulnak hidegben (ha elvesznek vagy kizárják őket). Ha a kutya átfázik, reszketni kezd, ilyenkor apró izomrángásokat láthatunk. Ha kutyánk szemmel láthatóan nagyon fázik, adjunk rá egy kabátkát.
Sokan úgy gondolják, hogy olyan hideg időben, amikor az embernek nincs kedve kidugni az orrát sem, a kutya is inkább a lakásban marad. Ez egyáltalán nem így van, hiszen a kutyák szeretik a jeget és a havat is, és ebben az időben is szükségük van a rendszeres és a gazda számára nemegyszer túl hosszú sétákra. Télen azonban érdemes néhány dologra odafigyelni. Bár vannak speciális kutyacipők, azért a kutyák többsége "mezítláb" jár. A latyak, hólé és a só felmarja a mancsukat, és fájdalmat okozhat. Kenjük be ezért a mancsukat vazelinnel vagy faggyúval, ha pedig repedezett, akkor külön figyeljünk az ápolására. Ha a kutya séta közben sántítani kezd, ennek oka az is lehet, hogy a jégdarabok és a megkeményedett hó a talppárnák közé szorult, ezeket távolítsuk el.
Lehetőleg hosszú bevásárlásokkor ne vigyük magunkkal a kutyát, hiszen hosszabb ideig a bolt előtt kikötve, egy helyben állva nagyon rosszul érzi magát és fázik.
A kutyák többsége szereti a havat enni. Ezt ne engedjük, mert mandulagyulladáshoz, esetleg hasmenéshez vezethet. Legszerencsésebb, ha már kicsi korában megpróbáljuk rászoktatni arra, hogy havat enni nem szabad.
Sétánál figyeljünk akkor, ha jeges útszakaszon kell átmennünk. A kutya az embernél jobban mozog a jégen, de így sem veszélytelen a közlekedés.
A séta után törölközővel dörzsöljük át a kutya szőrét, hogy ne száradjon rá a koszos és sós lé.

Immunerősítés

1 komment

Címkék: kutya kutyahideg kutyaruha

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr36224762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Breki · http://www.kutyakatalogus.nekunk.hu 2007.11.16. 05:02:00

Szia

Gratulálok az oldalhoz. További jó munkát, és tartalmas bejegyzéseket.

Üdv Breki
<
süti beállítások módosítása