Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

A kutyások tovább élnek...

2007.11.28. 21:11 zoli7

A kutyások tovább élnek...

Az orvosok és a pszichológusok régóta tudják, hogy a kutya több mint hűséges barát.   Régi tapasztalat, hogy a kutyások egészségi állapota és kondíciója sokkal jobb, mint a kutya nélkülieké. Műszeres vizsgálatok eredményei bizonyították, hogy a kutya simogatása képes lehet jelentős mértékben csökkenteni a magas vérnyomást.

Így segít kivédeni a szívinfarktus veszélyét is; az időseknél vagy a magányosoknál egy négylábú társ elűzi a depressziót. Aki kutyát tart maga mellett, igen nagy valószínűséggel hosszabb ideig él, mint azok, akik lemondanak a kutyus társaságáról. Mivel a kutyatartás aktivizálja a gazdit, a kutyások erősebb immunrendszerrel rendelkeznek, mint azok, akik lemondanak a kutyatartás örömeiről.

 

A „strapabíróbb" immunrendszer mellett akadnak kedvező mentális hatások is: a kutya és az ember közötti bensőséges kapcsolat önmagában is feszültségoldó és stresszcsökkentő hatású. Mindezek hosszú távon jótékonyan hatnak a gazda egészségére.

2 komment

Címkék: és kutyák gazdik

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr84245990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holle anyu 2008.01.06. 19:58:28

Ezzel teljes mértékben egyetértek.Amikor elpusztult a 11 éves,pici korától velünk élő kutyánk,nagyon megviselt.Mivel amúgy is hajlamos vagyok a depresszióra,azt javasolták,mihamarabb szerezzünk be egy kiskutyát.Nem feledteti a régi kedvencet,de sokkal jobb lett a hangulatom.

Péter 2008.02.13. 13:12:28

Ezzel a kutyával csak is örökéletű lehet az ember.. :)

videoriporter.hu/vr/fs?content=/vr/player/1049/reporter/count
<
süti beállítások módosítása