Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Kutya és Baba

2007.11.28. 20:54 zoli7

Lehet-e állatot tartani gyerek mellett?

 

Persze, csak az a fontos hogy igényesen tartsuk az állatot. Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Nagyon fontos, hogy a baba érkezése előtt - és utána is rendszeresen - el kell vinni kedvencünket állatorvoshoz, aki megvizsgálja, hogy nincsenek-e betegségei. Az is nagyon fontos, hogy az állatok minden oltást megkapjanak, rendszeresen legyenek féreghajtva, ne legyenek bolhásak, mert a bolhák például hordozhatnak bizonyos galandféreg petéket, és így az állaton keresztül megfertőződhet a baba is. Ha ezeket a szabályokat betartjuk, és rendszeresen fürdetjük az állatot, akkor szinte kizárt, hogy bármi probléma is előforduljon. De ha mégis probléma merül fel, akkor azonnal szakemberhez kell fordulni.

 

A háziállatok mennyire tudnak megbarátkozni a babával?

 

Szerintem az esetek kilencvenkilenc százalékában könnyen megbarátkoznak az új jövevénnyel. Miután megszületik a baba, ritkán előfordul, hogy a házi kedvenc nem tudja rögtön elfogadni, féltékyen lesz, de hangsúlyoznám ez nagyon ritka eset. Ilyenkor fel kell keresni a megfelelő szakembert. Különböző technikák léteznek. Például megszagoltathatjuk a gyerek ruháit a kutyával. Lényeg, hogy folyamatosan figyelni kell az állat és gyermek viszonyát, mindig jelen kell lenni és ha bármi furcsát észlelünk, azonnal cselekedni kell!

 

Milyen állatot ajánlott egy pici baba mellett tartani?

 

Teljesen mindegy, hogy milyen állatot tartunk otthon. A kutya és a macska azért ajánlott, mert jól kommunikál az emberekkel. Persze másabb állatot is szóba jöhet. A gyerekek imádják a rágcsálókat, a papagájokat, és nagyon szeretik az akváriumot nézegetni. Ez utóbbiakkal az a baj, hogy kevés a visszajelzés és a gyerekek tőlük nem tudnak igazán tanulni.

 

Melyik kutyafajta a legideálisabb?

 

Igazából fajtájára válogatja. A nagyobb testű kutyák általában figyelmesebbek, míg a kistestű törpe kutyák hepciásabbak, nehezebb őket gyerekkel együtt tartani. Persze ez is csak neveltetéstől függ.

 

A kicsik elkaphatnak-e bármilyen betegségeket a kutyáktól?

 

Ha tisztán van tartva házi kedvencünk és rendesen visszük állatorvoshoz, akkor semmilyen betegséget nem kaphat el a baba. De persze vannak olyan betegségek, amik állatról emberre terjednek. Ilyen például a bélférgesség vagy a bőrgombásodás. Legtöbbször azonban a gyerektől kapja el a tengerimalac. Mert nem csak az állat fertőzheti meg a gyereket, ugyanúgy a gyerek is adhat át bizonyos betegségeket a kutyáknak vagy macskáknak. Nátha is ilyen. Ha a gyerek náthás, akkor az állat is elkaphatja.

3 komment

Címkék: kutyatartás

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr6245962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csortan istvan · http://nincsen 2008.01.26. 09:29:07

szia szeretnek egy ki kutyat

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2009.12.12. 06:09:20

Egy labrador, amilyen én is vagyok bármilyen kétlábúval könnyedén megbarátkozik! :o)

www.demonbonnie.hu/BlogMagyar.php
<
süti beállítások módosítása