Kutyás kviz-teszteld le tudásod!50 kérdés- 5hibalehető

RSS ÉRTESITÖ

Kényes kutya

2007.10.11. 15:47 zoli7

Külömbözö temperamentumok

Sokkal eredményesebb "tanára" lehetsz kutyádnak,ha ismered kutyád temperamentumának főbb jellemzöit,és ezekhez mérten kezeled.Milyen a kutyád temperamentuma?

kényes

Ezek a kutyák félénkek,érzékenyek a hangokra és a vizuális ingerekre,"mindent a szivükre vesznek",a környezetben történt változások heves reakciokat váltanak ki belőlük.Általánosságban elmondhatjuk,hogy ezek azok a kutyák,amelyek hirtelen megdermednek,elsomfordálnak,kúsznak,és stresszhelyzetben különösen"zaklatottnak" tünnek.A kényes kutyák megközelitik az embert,de amikor az ember feléjük nyúl,meghátrálnak,alárendeltségüket vizeléssel juttatják kifejezésre,vagy elforditják fejüket.Amikor vendégek jönnek,nyugtalanul közelithetnek, majd ugatva vonulhatnak vissza.A stressz jelei közé tartozik az is,ha a kutya összerezzen,behuzza farkát,hazafelé húz,a gazdi mögé bújik és a ház tövében sétál.

mit tehetsz?

A kényes kutyáknak bátoritásra van szüksége,hogy ne féljen a környezetétől,és hogy úgy merjen viselkedni,ahogy te szeretnéd.Legyél figyelmes,és ha a kiváncsiság,játék,öröm,magabiztosság vagy félelem hiányának bármilyen apró jelét tapasztalod,jutalmazd meg.Rendszeresen ismertess meg vele új dolgokat,de csak apránként,hogy meg is tudja "emészteni" a látottakat.Ilyenkor mindig jutalmazd,hogy az új dolgokkal való ismerkedést pozitiv élményként élje meg.Rajtad áll,hogy a kihivásokkal a kihivásokkal teli környezetben megtanulja,mikor legyen óvatos,mikor fogadjon szót,és mikor lehet gondtalan.

folyt köv.

1 komment

Címkék: kutyatemperamentum

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyajo.blog.hu/api/trackback/id/tr8193446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2009.12.12. 06:14:16

Na én, a kutyagyerek nem vagyok valami érzékeny, nézd meg képeimet a
www.demonbonnie.hu/GaleriaMagyar.html -n
<
süti beállítások módosítása